Царица Костадинка: Ще посрещна мъжа си с хляб и сол пред ареста

Цар Киро излиза от ареста на 10 март

Цар Киро излиза от ареста на 10 март. Тогава изтича срокът на постоянното му задържане по обвиненията, повдигнати срещу него от Окръжната прокуратура при задържането му през юли миналата година. Днес Пловдивският апелативен съд потвърди определението на окръжните магистрати и остави Кирил Рашков в ареста до изтичане на законоустановения срок.

Адвокатите на Кирил Рашков, които обжалваха определението на окръжния съд от миналата седмица, потвърждаващо мярката му за неотклонение „Задържане под стража“, днес поискаха отвод на съда и прокурора от апелативна прокуратура Божидарка Попова, и възразиха по подсъдността.

Съдебният състав обаче не уважи искането за отводи на състава и всички останали съдии от Пловдивския апелативен съд. Магистратите поясниха, че с оглед на повдигнатото преди три дни /на 23 февруари 2015 г./ от специализираната прокуратура обвинение за участие на Кирил Рашков и останалите обвиняеми в организирана престъпна група, делото става подсъдно на Специализирания наказателен съд. Но ако се изпрати делото по подсъдност, биха се нарушили правата на Рашков, защото нещата ще се проточат във времето, съдиите се произнесоха по мярката и потвърдиха определението на Окръжния съд. Така Цар Киро ще напусне ареста на 10 март.

„Мъжът ми е зле, захарта му е висока и има аритмия, може да му стане зле до 10 март, коментира след заседанието съпругата на Рашков, Костадинка. И допълни, че ще го чака пред вратата на ареста.  „Той да излезе, пък ще го посрещна с хляб и сол“, добави Рашкова в отговор на въпрос каква гозба ще му сготви.

Решението на апелативния съд е окончателно.

Подобни статии

Top