Цар Киро мечтаел за трансплантация на сърце

Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, мечтаел да му бъде трансплантирано сърце. Това съобщи пред журналисти синът му Ангел Рашков, след делото срещу баща му за нападение над пловдивските журналисти от вестниците „24 часа“ и „Преса“ Радко Паунов и Ваня Драганова. Засега обаче донор за 74-годишния Рашков не бил намерен.

Самият ракиен бос днес не се яви в съдебната зала, тъй като лежал от 19 февруари в софийска болница. Миналия петък той влязъл в клиниката с тежка лявокамерна дисфункция и пресърдно мъждене. Направена му е коронарография.

Адвокатът на Рашков Росица Драгинова представи пред съда документ от клиниката, от който се разбра, че престоят на подсъдимия в болницата е планов и там ще му се правят изследвания на сърцето за евентуална бъдеща операция за трансплантация на сърце във Франция.  Според представеното от Драгинова медицинско направление Цар Киро страда от „Многоклонова коронарна болест”.

И адвокат Драгинова, и районният прокурор Петко Минев бяха категорични, че ход на делото в отсъствието на подсъдимия Рашков не бива да бъде даван.

Запознавайки се с представените медицински документи обаче, съдия Веселин Атанасов апострофира адвокатката, че според тях на ракиения бос ще бъде поставен пейсмейкър от типа CRT-D и това не е точно трансплантация на сърце.

Припомняме, че Рашков е на подсъдимата скамейка заради това, че нападнал двама пловдивски журналисти на 17 юни 2014 г. Тогава те получили сигнал за скандал между Кирил Рашков и негова съседка на ул. „Света гора“ в Пловдив и решили да го отразят. Отишли на място да проверят фактите. Спрямо тях били извършени непристойни действия от Кирил Рашков, който заплюл двамата, ругал ги и душил единия от тях с ръце.

Според разследващите  Рашков е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото спрямо двама журналистите, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Законът предвижда от една до шест години затвор за извършеното от ромския бос престъпление.

 

Подобни статии

Top