Цар Киро на съд за нападение над журналисти

Кирил Рашков с обвинение за контрабанда на живак, остава в ареста

Цар Киро застава за пореден път пред съда днес. Рашков ще отговаря пред Пловдивския районен съд по обвинение за нападение над журналистите Радко Паунов от „24 часа“ и Ваня Драганова от „Преса“.

Припомняме, че инцидентът стана на 17 юни 2014 г. Тогава двамата журналисти получили сигнал за скандал между Кирил Рашков и негова съседка на ул. „Св. Гора“ в Пловдив и решили да го отразят. Отишли на място да проверят фактите. Спрямо тях били извършени непристойни действия от Кирил Рашков, който заплюл двамата, ругал ги и душил единия от тях с ръце.

Според разследващите  Рашков е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото спрямо двама журналистите, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Свидетели на действията му станали множество хора на оживената улица в центъра на Пловдив, които останали възмутени от нарушаването на обществения ред.

По делото са събрани множество свидетелски показания, направени са очни ставки, експертизи и др.

Това е първо заседание по делото. То е насрочено по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като Рашков се е признал за виновен.

Подобни статии

Top