Цар Киро няма да излезе днес на свобода

Кирил Рашков с обвинение за контрабанда на живак, остава в ареста

Цар Киро няма да бъде освободен днес от ареста, въпреки че днес изтече осеммесечния срок, в който Рашков може да бъде задържан в ареста с постоянна мярка „Задържане под стража“. Причината е, че Специализираната прокуратура е внесла обвинителен акт срещу ракиения бос, съобщи пред агенция БЛИЦ адвокатът му Росица Драгинова.

Срещу Рашков е повдигнато обвинение за участие в престъпна група, заради което делото бе изпратено в Специализираната прокуратура. Остават също обвиненията за контрабанден внос на живак и незаконно притежание на археологически ценности – златни и сребърни монети.

На 26 февруари, когато Апелативният съд в Пловдив гледа мярката за неотклонение на Цар Киро, се разбра, че ако Специализираната прокуратура не повдигне обвинение, той ще излезе от ареста.

Припомняме, че миналото лято Рашков бе задържан при показна акция пред хотела му в центъра на Пловдив. Тогава той бе обвинен за контрабанда на 501 грама живак. Още при ареста Рашков първо беше откаран в болница, защото се оплака от проблеми в сърцето, а по-късно лежа известно време под охрана в здравни заведения и Затворническата болница в София.

Според близките му ромският бос и в момента не е добре, скован е от дископатия и страда от високо кръвно, сърдечни проблеми и диабет.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top