Цар Киро обжалва ареста си пред Апелативния съд

Осъдиха четирима от фамилията Рашкови за укриване на данъци

Кирил Рашков обжалва днес пред Апелативния съд решението на окръжните магистрати да бъде оставен в ареста. Преди седмица ракиеният бос поиска мярката му за неотклонение да бъде променена в по-лека – „домашен арест“. Като причина за това адвокатите на Цар Киро посочиха влошеното му здравословно състояние.

Защитниците поискаха изготвяне на комплексна медицинска експертиза с участието на кардиолог и невролог. Те настояха, че състоянието на Рашков се е обострило, докато е бил и в затворническата болница в София, и в затвора. Искането им обаче не бе уважено от окръжния съд.

На предишното заседание окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов обяви, че ще  изготви сигнал до Специализираната Апелативна прокуратура за това, че за седем месеца от задържането на Кирил Рашков в ареста и шест месеца, откакто досъдебното производство срещу него е изпратено в специализираната прокуратура, все още няма повдигнато обвинение за участието му  в престъпна група.  Попов определи ситуацията като абсурдна, тъй като освен, че все още няма повдигнато обвинение, той не е и информиран за това, което се върши по досъдебното производство от наблюдаващия прокурор Цветослав Вергов.

Румен Попов допълни, че на 7 март изтича 8-месечния максимален срок за задържане, в който Цар Киро може да бъде в ареста по повдигнатите му досега обвинения. А те са за контрабанда, държане на две шишета живак, едното от които – сплав на живака и златото, известна като амалгама, както и за притежание на 25 антични златни и сребърни монети.

 

Подобни статии

Top