Цар Киро отива във Франция, ще се лекува (СНИМКИ И ВИДЕО)

Ракиеният бос Кирил Рашков, по-известен с прякора Цар Киро заминава на лечение във Франция. Това съобщи самият той по време на съдебното заседание по делото, заведено срещу него заради хулиганските му прояви срещу двама пловдивски журналисти. От обясненията на алкохолния бос в съдебната зала се разбра, че ще пътува тази събота със съпругата си Костадинка за Париж и ще остане известно време във френска болница, тъй като има редица заболявания.

Рашков разясни това пред съдия Веселин Атанасов, когато магистратът го попита за коя дата да отложи делото срещу него.

Припомняме, че инцидентът стана на 17 юни 2014 г. Тогава двамата журналисти получили сигнал за скандал между Кирил Рашков и негова съседка на ул. „Св. Гора“ в Пловдив и решили да го отразят. Отишли на място да проверят фактите. Спрямо тях били извършени непристойни действия от Кирил Рашков, който заплюл двамата, ругал ги и душил единия от тях с ръце.

Според разследващите  Рашков е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото спрямо двама журналистите, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Свидетели на действията му станали множество хора на оживената улица в центъра на Пловдив, които останали възмутени от нарушаването на обществения ред.

Законът предвижда от една до шест години затвор за извършеното от ромския бос престъпление. Според прокурора по делото Петко Минев, присъдата не може да бъде условна заради криминалното минало на Кирил Рашков.

Процесът днес не можа да стартира, тъй като Цар Киро се появи без адвокат в съдебната зала. Придружаваха го единствено съпругата му Костадинка и сина му Ангел. Адвокатката на Рашков Росица Драгинова била болна и пред съда бе представен болничния й лист. Липсваха и двамата съдебни заседатели, което бе допълнителна пречка за старта на делото. В залата не се появиха и потърпевшите журналисти – Радко Паунов от „24 часа“ и Ваня Драганова от „Преса“.

Съдията разясни пред Рашков възможностите, които предлага закона, ако признае вината си. Той обаче отказа да признае вината си и затова в следващото съдебно заседание делото ще се гледа по общия ред.

Заради лечението в Париж ракиеният бос настоя следващото заседание да бъде насрочено поне след месец. Затова делото бе отложено за 22 февруари.

 

null

Подобни статии

Top