Цар Киро пак пред съда за душене на журналисти

Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, застава отново днес пред Пловдивския районен съд по обвинение за нападение над журналистите от вестниците „24 часа“ и „Преса“ Радко Паунов и Ваня Драганова. На предишното заседание през април ракиеният бос не се чувстваше добре и заради това делото бе отложено за днес.

Рашков  е обвинен за това, че нападнал двамата пловдивски журналисти на 17 юни 2014 г. Тогава те получили сигнал за скандал между Кирил Рашков и негова съседка на ул. „Света гора“ в Пловдив и отишли на място да го отразят. Подсъдимият ги заплюл и ругал, а впоследствие душил Радко Паунов с ръце.

Според разследващите  Рашков е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото спрямо двама журналистите, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Законът предвижда от една до шест години затвор за извършеното от ромския бос престъпление.

На предишното заседание Цар Киро дойде с абокат в ръката и непрекъснато прилягваше  на банката.

Припомняме, че ромският лидер е подсъдим и по дело на специализирания съд, по което е обвинен в притежание на 2.8 кг амфетамини, контрабанда на живак и укриване на антични монети. Миналата седмица той присъства в съдебната зала на Военния съд, където се състоя заседание по делото. На него бяха разпитани 18 свидетели от Пловдив, за да не бъдат разкарвани до София.

Подобни статии

Top