Цар Киро пак пред съда за нападение над пловдивски журналисти

Ракиеният бос Кирил Рашков, по-известен с прякора Цар Киро отново застава пред Районния съд в Пловдив днес. Той е обвинен в нападение над журналистите Радко Паунов от „24 часа“ и Ваня Драганова от „Преса“.

Припомняме, че инцидентът стана на 17 юни 2014 г. Тогава двамата журналисти получили сигнал за скандал между Кирил Рашков и негова съседка на ул. „Света гора“ в Пловдив и решили да го отразят. Отишли на място да проверят фактите. Спрямо тях били извършени непристойни действия от Кирил Рашков, който заплюл двамата, ругал ги и душил единия от тях с ръце.

Според разследващите  Рашков е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото спрямо двама журналистите, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Свидетели на действията му станали множество хора на оживената улица в центъра на Пловдив, които останали възмутени от нарушаването на обществения ред.

Законът предвижда от една до шест години затвор за извършеното от ромския бос престъпление. Според прокурора по делото Петко Минев, присъдата не може да бъде условна заради криминалното минало на Кирил Рашков.

На предишното заседание на 20 януари ромският бос съобщи, че спешно трябва да замине на лечение във Франция със съпругата си Костадинка. Процесът не можа да стартира, тъй като Цар Киро се появи без адвокат в съдебната зала.

Подобни статии

Top