Цар Киро пред съда, заплюл и душил журналисти

car kiro delo (6)

Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, застава отново днес пред Пловдивския районен съд по обвинение за нападение над журналистите от вестниците „24 часа“ и „Преса“ Радко Паунов и Ваня Драганова. На предишното заседание през февруари ракиеният бос не се яви в съдебната зала, тъй като беше в софийска болница.

Затова съдът не даде ход на делото и го отложи за днес.

Припомняме, че Цар Киро е обвинен за това, че нападнал двамата пловдивски журналисти на 17 юни 2014 г. Тогава те получили сигнал за скандал между Кирил Рашков и негова съседка на ул. „Света гора“ в Пловдив и отишли на място да го отразят. Подсъдимият ги заплюл и ругал, а впоследствие душил Радко Паунов с ръце.

Според разследващите  Рашков е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото спрямо двама журналистите, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Законът предвижда от една до шест години затвор за извършеното от ромския бос престъпление.

Припомняме, че ромският лидер е подсъдим и по дело на специализирания съд, по което е обвинен в притежание на 2.8 кг амфетамини, контрабанда на живак и укриване на антични монети. Миналата седмица той присъства в съдебната зала на Военния съд, където се състоя заседание по делото. На него бяха разпитани 18 свидетели от Пловдив, за да не бъдат разкарвани до София.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top