Цар Киро с диамантена гривна в съда (СНИМКИ) - DC news

Цар Киро с диамантена гривна в съда (СНИМКИ)

С диамантена гривна и подобен пръстен в комплект се появи в Пловдивския районен съд Цар Киро. За днес беше насрочено делото, по което той е обвинен в нападение над пловдивските журналисти Радко Паунов и Ваня Драганова.

В съда ракиеният бос се появи съпровождан от съпругата си – царица Костадинка и сина си Ангел. Адвокатът му Росица Драгинова обаче не се появи. „Има температура, повръщане и високо кръвно, г-н съдия“, повтори няколко пъти Кирил Рашков, запитан от председателя на съдебния състав къде е защитничката му. Той бе помолен отново да провери дали Драгинова може да дойде в съда, като за това бе дадена 10-минутна почивка. Оказа се обаче, че юристката чака пред кабинета на личния си лекар.

 

По време на заседанието стана ясно, че Рашков се е върнал вчера от Франция, за да присъства на делото и отново ще замине за Париж, където ще му бъде направен ядрено магнитен резонанс на 20 октомври. „Ако лекарите преценят, може да му бъде направена операция“, обясни в съдебната зала синът на цар Киро – Ангел. В същото време баща му се държеше за главата и сърцето и охкаше.

Делото бе отложено за 28 октомври. Тогава ще бъдат оповестени резултатите от съдебно-медицинската експертиза, заради която пък процесът бе отложен предишния път, през юни.

Припомняме, че Рашков  е обвинен за това, че нападнал двамата пловдивски журналисти на 17 юни 2014 г. Тогава те получили сигнал за скандал между Кирил Рашков и негова съседка на ул. „Света гора“ в Пловдив и отишли на място да го отразят. Подсъдимият ги заплюл и ругал, а впоследствие душил Радко Паунов с ръце.

Според разследващите  Рашков е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото спрямо двама журналистите, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Законът предвижда от една до шест години затвор за извършеното от ромския бос престъпление.

 

Подобни статии

Top