„Цар Симеон“ привлече нов колоездач от Пазарджик

"Цар Симеон" привлече нов колоездач от Пазарджик

Ръководството на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898“ привлече в състава си 19-годишен колоездач от КК „Печенеги“ (Пз) и ще го включи в представителния тим за предстоящото 64-ото издание на Международната колоездачната обиколка на България. Новото попълнение е Станислав Кръстев и идва от юношеските гарнитури на клуба от Пазарджик, като за първа година се състезава в мъжкото колоездене. Младият пазарджиклия ще бъде картотекиран за предстоящия спортно-състезателен сезон и на него ще се разчита пълноценно.

Кръстев е по-голям „специалист“ на писта, а „неговите“ коронни дисциплини са 200 метра летящ старт, бързина на 1000 метра от място и издръжливост по точки на 100 обиколки. В първите две дисциплини Станислав дори спечели преди по-малко от месец бронзовите медали при мъжете на държавното лично-отборно първенство на писта, което се проведе на колодрума в Пазарджик.

Станислав Кръстев е второто ново попъленние, което привлича ръководството на „Цар Симеон 1898” за новия спортно-състезателен сезон. Два месеца преди пазарджиклията, към представителния мъжки тим на пловдивския велоклуб се присъедини Светлин Дунчев от колоездачен клуб „Велоцентър – Плевен“, бивш активен състезател по триатлон в едноименния плевенски спортен клуб.

Така вече почти се избистри състава на „Цар Симеон 1898“ за 64-ата Международната колоездачната обиколка на България, който ще бъде съставен от шестима състезатели. Новаците Станислав Кръстев и Светлин Дунчев ще бъдат най-вероятно включени в представителния тим на „царистите“ за родния велотур, заедно с четиримата титуляри – капитана и лидер на клуба Пламен Димов, Светослав Недев и юношеските национали Нако Георгиев и Велизар Фурлански.

Международната колоездачната обиколка на България тази година трябва да стартира тази неделя (31 август) от Добрич и да финишира на 4 септември пред Националния стадион „Васил Левски“ в София. Нашият ту р ще се проведе в 5 състезателни етапа: Добрич – Варна, Варна – Бургас, Бургас – връх Българка, Сливен – Пловдив и Пловдив – София.

 

Подобни статии

Top