„Цар Симеон“ стартира в Международната колоездачна обиколка на България с две нови попълнения

С две нови попълнения в състава си стартира пловдивският велоклуб „Цар Симеон 1898“ в 64-ото издание на Международната колоездачната обиколка на България. Ръководството на „царистите“ привлече 20-годишен колоездач от КК „Печенеги“ (Пз) и веднага го включи в представителния мъжки тим за родния тур.

Новото попълнение е Станислав Кръстев и идва от юношеските гарнитури на клуба от Пазарджик, като за първа година се състезава в мъжкото колоездене. Младият пазарджиклия бе картотекиран и на него ще се разчита пълноценно.  Кръстев е по-голям „специалист“ на писта, а „неговите“ коронни дисциплини са  200 метра летящ старт, бързина на 1000 метра от място и издръжливост по точки на 100 обиколки.

Другата изненада в състава на „Цар Симеон 1898“ е дебютантът Христо Христов, който главният треньор Петър Павлов реши да го включи в последния момент. Христов досега няма старт в толкова голямо международно състезание, но се намира в много добра спортна форма.

„И двете момчета са много амбициозни и сериозни и затова решихме да им дадем шанс. Идват при нас с голямо желание и амбиции. Надяваме се те бързо се сработва с момчетата и да се приобщят към отбора. Разбира се ще им трябва още време, но се надявам с общи усилия – наши  и на момчетата от отбора това да стане по-бързо”, коментира главният треньор на „царистите“ Петър Павлов.

Кръстев и Христов смениха в състава за Обиколката бившия младежки национал Светослав Недев, който е помолил ръководството временно да спре да тренира, заради лични ангажименти, както и Светлин Дунчев.

Така съставът на „Цар Симеон 1898“ за 64-ата Международната колоездачната обиколка на България е съставен от петима състезатели. Това са новаците Станислав Кръстев и Христо Христов, както и тримата досегашни титуляри  – капитанът и лидер на клуба Пламен Димов, Иван Алберт Ажи и младежкият национал Велизар Фурлански.

Шефовете на „царистите“ решиха да заложат само на български колоездачи за Обиколката и да не привличат чужденци.

„Нашите момчета са добре подготвени и силно мотивирани. Състезанието е много силно, но ние ще преследваме нашите си цели“, каза още Петър Павлов.
Както е известно словакът Патрик Тибор спечели първия етап от колоездачната обиколка на България вчера.
Тибор финишира първи с време 2:40,49 часа в етапа от Нова Загора до Пловдив с дължина 124 километра. Втори остана Дмитрий Самохвалов от Русия със същото време, а трети е българинът Георги Георгиев, който се състезава за турския отбор Брисаспор), със същото време.

Днес е вторият състезателен ден на Международната колоездачната обиколка на България. Вторият етап е 166 километра, като стартира от Пловдив, преминава през изкачването на Беклемето и финишира в Троян.

Следва 102-километрова отсечка от Троян до Трявна през Севлиево и Габрово.   Четвъртият етап е най-тежък. Той е с дължина 190 километра, като включва изкачвания на Котел и Карандила, откъдето колоната ще се спусне към финала в Сливен.  Последният етап е 112 километра и преминава през Прохода на Републиката. За първите трима в отделните етапи ще има бонификации от 10, 6 и 4 секунди, а за междинните и планинските спринтове – 3, 2 и 1 секунди.

Четири български – „Цар Симеон 1898“, троянският „Хемус“, столичният „Васил Левски“ и сборен отбор „Несебър-Сливен“и 16 чуждестранни отбора участват в 64-ото издание на колоездачната обиколка на България. Родният тур е четвъртата най-стара колоездачна обиколка в света, която не се проведе през миналата година, поради организационни неуредици.

Подобни статии

Top