Цветанов: Ясни са четирима кандидат-кметове, решение за Тотев още няма

ГЕРБ ще се яви самостоятелно на местните избори. Това е решението на Изпълнителната комисия на партията, обяви в Пловдив зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. По думите му преди местния вот няма да се правят и промени в Изборния кодекс. Това означава, че за големите градове като Пловдив, София и Варна районните кметове също ще бъдат избирани от гласоподавателите, уточни Цветанов.

По думите му вече са ясни кандидат-кметовете за Благоевград, Разлог и Банско. Висока бе оценката му и за пловдивския кмет Иван Тотев, но все още нямало окончателно решение на Изпълнителната комисия, което да го определя за кандидат за кмет на Пловдив. Партията има визия и за кандидатите за кметове на повечето областни градове, но те ще бъдат обявени на по-късен етап.  „На базата на резултатите ни от предишните избори за местна власт през 2011 година, целта за ГЕРБ на предстоящите местни избори е да постигнем над 94 кметове на общини и над 1601 общински съветници в цялата страна, заяви Цветанов. Зам.-председателят на партията посочи, че ГЕРБ няма да се пазари за изборите, а предложенията за листите трябва да идват от структурите на местно ниво, а не да се налагат отгоре.  Той представи пред актива на ГЕРБ анализ на резултатите и тенденциите на всички национални избори, в които участва партията.

Цветанов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министри, депутати, кметове, областни управители и партийни лидери пристигнаха в града под тепетата, за да участват в Националното съвещание на ГЕРБ. Очакваше се в Пловдив днес да бъде и премиерът Бойко Борисов, но той замина спешно за Смолянско заради опасността от ново снежно бедствие там. В родопския град е също министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, а в Пазарджишкото село Мало Конаре, където се наводниха голяма част от къщите, пристигнаха министрите на земеделието и околната среда и водите Десислава Танева и Ивелина Василева.

Снимка: 24chasa.bg

 

Подобни статии

Top