Цветан Василев си върна контрол над 800 млн. лева, в Ботев ликуват

vasilev

Софийският апелативен съд върна властта на банкера Цветан Василев върху компанията „Технологичен център-институт по микроелектроника (ТЦ-ИМЕ), с което отмени предишно решение от 17 юни, взето няколко дни преди затварянето на КТБ, съобщава вестник „Капитал”.

ТЦ-ИМЕ е собственост на офшорната компания EFV International Financial Ventures (44%), регистрирана на Британските Вирджински острови. В нея влизат фирми, които са собственици на Ботев (Пловдив), на стъкларските заводи „Рубин“ – Плевен, и „Сръбска фабрика за стъкло“ – Парачин, на русенската корабостроителница и на БТК.

Компанията завърши миналата година на загуба, след като бе стартирана процедура по обявяване в несъстоятелност, а дълговете бяха разсрочени с 1 година. Тя обаче контролира активи на стойност 800 милиона лева и по този начин е нещо като гара-разпределителна за богатството на Цветан Василев.

В същото време властите в Сърбия отказаха да екстрадират банкера, който ще продължи да ръководи империята си от Белград.

Навръх 103-ия си рожден ден в Ботев се зарадваха на новината, защото това може да реши финансовото състояние на клуба за бъдеще.

Снимка: botevplovdiv.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top