Цвети: Време е за Олимпиада! (СНИМКИ)

Цветана Пиронкова замина заедно с българските състезателки по художествена гимнастика за участие в Олимпийските игри в Рио. Това е последната българска група, а за пловдивчанката това е трета Олимпиада, като тя е достигала до втория кръг. С нея замина и съпругът й Михаил, като двамата досега не са посещавали никога Бразилия.

Целта на Цвети ще бъде да достигне по-нагоре в Игрите този път, като все още не е ясно дали двамата с Григор Димитров ще направят тандем в смесените двойки. Пиронкова ще пропусне церемонията по откриването, защото за нея ще бъде доста натоварващо.

„Добре съм, имах проблем с дясното рамо. Все пак проведох добра подготовка и се надявам да се аклиматизирам бързо и да направя добро постижение. Винаги на всеки турнир отивам с такава нагласа, не гледам програмата, жребия, просто отивам на корта“, заяви Цвети.

Гмнастичките пък ще имат трудната задача да се преборят за медал в жестока конкуренция. Според Илиана Раева и Ина Ананиева, не бива да се натоварват момичетата с прекалено големи очаквания, а те ще дадат всимко от себе си да представят достойно България.

Снимка: LAP.bg

Подобни статии

Top