Цвети отпадна на старта на квалификациите в Мадрид

Цветана Пиронкова не започна по най-добрия начин клей сезона и след загубата във втори кръг на турнира в Истанбул, сега първата ни ракета спря на старта на квалификациите на Madrid Mutua Open след 2-6, 6-4, 2-6 от Моника Пуиг, съобщава tenniskafe.com.

Пуерториканката се представи доста силно на свой сервис в откриващия сет и не позволи на Цвети да стигне до нито един брейкбол. За сметка на това, Пуиг се възползва от първия си шанс и проби за 3-2, след което дублира аванса си при 5-2 и приключи частта с 6-2 за 35 минути.

Световната №63 удари с нов пробив веднага след почивката и се измъкна от 0-40, за да затвърди за 2-0. Пуиг започваше да изпитва все по-сериозни проблеми на свой сервис и й се наложи да отразява цели 4 брейкбола, за да удържи аванса си за 4-2. В следващите минути Пиронкова най-после успя да материализира предимството си на корта през втория сет и го прати на сметката си със серия от четири поредни гейма от 2-4 до 6-4.

За съжаление, първата ни ракета не намери сили да завърши обрата със силно представяне в решителната част, където изостана с два пробива за 1-4 и предаде мача с ново 2-6.

Снимка: tenniskafe.com

Подобни статии

Top