Цвети срещу шведката Ларшон във втори кръг, пловдивчанката е тренирала с нея

Единственият останал представител на България на „Ролан Гарос“ Цветана Пиронкова научи името на следващата си съперничка в турнира от Големия шлем в Париж, съобщава специалният пратеник на tennis24.bg.

Това ще бъде Юхана Ларшон от Швеция, която се наложи над полякинята Магда Линет с 6-3, 4-6, 7-5. Цвети не е играла до момента срещу скандинавката, която е 62-а в световната ранглиста, където пловдивчанката е №102.

„Тренирала съм заедно с Ларшон и имам представа какво може. Тя тръгна нагоре от миналата година и сега също прави добър сезон, така че няма да ми е лесно. Но да видим какво ще стане на корта“, коментира Пиронкова.

Днес тя отново ще тренира в един клуб, близо до „Ролан Гарос“, който се намира в Булонския лес. Според нея там условията са отлични. Българката е доволна, че до момента нито едно нейно занимание не е било осуетено заради дъждовете в Париж.

В първия кръг на турнира Цветана отстрани №16 Сара Ерани с 6:3, 6:2 и не позволи на финалистката от 2012 година да стигне поне четвъртфинал тук за първи път от четири сезона.

Подобни статии

Top