„Цветните и приятели“ събраха 1300 лева за Люси

базар Люси

1301.80 лв. е сумата, събрана от концерта и благотворителния базар в подкрепа на болната от левкемия асеновградска учителка по английски Любомила Ангелова. Двете инициативи, които преминаха под надслов „Цветните и приятели“, бяха организирани от Професионалната гимназия по цветни метали „Иван Асен ІІ“ в Асеновград, където работи Люси.

Над 450 души събра зрителната зала в читалище „Родолюбие“ снощи. В концерта се включиха освен ученически състави, също и деца от детска градина „Дружба“ и танцова формация „Косара“.

С двете благотворителни прояви ученици и учители подкрепиха своята преподавателка и колежка, на която предстои трансплантация в германска клиника.

През последните няколко седмици асеновградското училище организира множество инициативи в подкрепа на преподавателката по английски език. Люси е главен учител в професионалната гимназия.

През септември месец гласувахме на общо събрание в нашата професионална гимназия за четири месеца фонд СБКО, който е от хиляда и няколко лева на месец, за четири месеца до Нова година, да може да иде за Люси, разказа пред DCNEWS директорът Йордан Диков.

От училището са разположили шатра на главната улица, в която е организиран базар с предмети, предоставени от различни фирми. Докато екипът ни снима днес, възрастна жена остави два гоблена, извезани саморъчно от нея, за да бъдат продадени в подкрепа на учителката.

За нас Люси е изключително скъпа, твърдят колегите й. Тя не е извадила един или два випуска. Това са учители, ученици, родители, това са благодарни хора, това е много важно. И когато познаваш някого повече от другите, си по-готов да откликнеш, споделя учителката по български език и литература Пасина Стойкова.

В средата на октомври ще бъде организирана спортна среща на стадион „Шипка“, в която ще участват ученици от гимназията, съобщи още директорът. По думите му досега от благотворителните инициативи на училището са събрани близо 12 хиляди лева.

Утре ще се състои големият концерт под надслов „Подари надежда за Люси”. В него ще се включат редица танцови състави, попфолк и фолклорни певци. На 9 октомври, петък, самодейният театър към  НЧ” Родолюбие”  ще представи и постановката „Вестникар ли”.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top