Цветни експлозии и заострени нокти хит в маникюра през лятото

mariam (9)

В началото на всеки сезон ни заливат все по-нови и нови модни тенденции – нещо се добавя, друго отпада, а ние се стремим едновременно да сме в крак с тенденците, но и да не изневеряваме на личния си стил.

Всяка уважаваща себе си дама знае, че поддържаният маникюр е много важен акцент, особено през лятото, когато всеки се стреми да бъде уникален и да събере погледите на плажа или на вечерно парти. Това лято тенденциите при маникюра са доста различни, но пък това предлага по-голям избор и задоволява всеки вкус.

Класическите тонове и нюанси с телесен цвят са подходящи за дамите, които дори и през лятото държат да запазят деловия стил. Френският маникюр си остава класиката в жанра и ако е изпълнен по всички правила, то вие ще бъдете една от звездите на плажа, твърдят специалистите в Пловдив, една от които – Мариам Аветисян вече ви представихме тук.

Телесният цвят има и още предимства – няма нужда винаги да съобразявате лака с тоалета, освен това е подходящ за всякакъв повод –  обяд с колегите в офиса, през бизнес среща или веселие край басейна.

За най-смелите дами маникюристите препоръчват съчетание от няколко цвята – например розово, синьо и жълто или особено модерното за сезона тюркоазено зелено. Металният блясък върху ноктите също е водеща тенденция през лятото. Той се полага върху избраните цветове  и по този начин върху ноктите се получава ефектът на цветната експлозия.

Класическият червен лак е най-подходящ за вечерта, тъй като е доста крещящ и много лесно се набива на очи. Ако не е нанесен правилно, рискувате да развалите визията си под лъчите на слънцето. Затова най-добре го нанасяйте непосредствено преди да излезете на летен купон.

Най-модерната форма на ноктите това лято е леко заострената, следвана от бадемовидната. Какъвто и да е маникюрът ви, най-важното е ноктите да са с еднаква дължина и да се поддържат редовно. В противен случай започват да изтъняват, да се чупят и после възстановяването е доста трудно и скъпо.

Сред водещите съвети за красиви нокти през лятото е да се поддържа висока хигиена и да се използват само качествени продукти. Пазете ръцете си от препарати за чистене, тъй като те са най-агресивни към кожата и могат да я увредят трайно. Преди да се захванете с домакинските задължения, поставяйте ръкавици, особено ако сте с по-чувствителна или светла кожа.

За да сте сигурни, че всяка една манипулация върху ръцете ви е качествена, ползвайте услугите само на изпитани професионалисти и следете за цените. Една изпипана ноктоластика струва не по-малко от 60 лв., а от т.нар. „промоции“ за по 20-30 лв. трябва да се стои по-далече.

Препоръчително е не само през лятото, но и във всички останали сезони, да се доверяваме на вътрешното си усещане за красота и да не изневеряваме на стила си. Наложените тенденции са само варианти, които улесняват при избора на подходяща форма, цвят или комбинация. Най-важно е да се чустваме вътрешно уверени, че сме избрали правилната визия.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top