„Цветове от Мароко“ разцъфтяха в Дома на киното в София (СНИМКИ)

С изложбата „Цветове от Мароко“  на пловдивския фотограф Александър Димитров беше открит днес в София кинофестивалът Sofia MENAR Film Festival. Експозицията бе открита във фоайето на Дома на киното в столицата, където в продължение на 15 дни ще се прожектират филми, представящи най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия Изток и Северна Африка, като включва и специално подбрани тематични събития, свързани с държавите от този регион, както и с обичаите на етническите групи, които обитават земите им.

Лично посланикът на Мароко Н.Пр. Латифа Ахарбаш присъства на откриването на „Цветове от Мароко“. Повече от сто приятели и посетители събра изложбата. Тя представя фотоси от пътешествие на автора в Мароко през есента на 2012 г.

„Интересът към фотографиите беше много голям, надявам се на хората да им е харесало“, каза след откриването фотографът. Изложбата, кяото представя фотоси, запечатали екзотиката на  северноафриканската държава,  съвпадна с  вечерта на Мароко.

Александър Димитров е на 44 години. Той е софтуерен специалист, а фотографията става негово хоби преди шест години. Пътува много. Сред местата, които е обиколил са Гибралтар, Испания, Малайзия, Италия, Франция, Мароко, Англия, Филипините, Обединените арабски емирства. Определя себе си, като пейзажист.

Изложбата „Цветове от Мароко“ може да бъде видяна до 1 февруари в Дома на киното.

Снимки: Вили Тодорова

Подобни статии

Top