ЦДГ "Зорница" печели за трети път в Националната кампания "За чиста околна среда 2016 г." - DC news

ЦДГ „Зорница“ печели за трети път в Националната кампания „За чиста околна среда 2016 г.“

И през тази година ЦДГ „Зорница“  успя да се пребори с многото кандидати от други детски градини и спечели проект на тема: „Да опазим природата, да опазим детето –споделена отговорност и грижа „.

В проекта е предвидено да бъде изградена площадка по безопасност на движението по схема на „Дидаско“ на обща стойност 5000 лв.

Кметът на район „Южен“ Борислав Инчев и началникът на отдел ЕЗОСД инж. Евтимия Първанова изказват своята благодарност към г-жа Тинка Ткачова, както и към нейния екип и не на последно място към родителите на децата обучаващи се в детското заведение за непрекъснатия хъс и стремеж към постигането на все повече  нови успехи с цел подобряване околната среда на детската градина и екологичното възпитание  на децата в нея.

„Подкрепям всички добри идеи, които ще допринесат към  по-добра екологична и естетична среда в учебните заведения в района, като само по този начин ще вървим напред“, допълни районният кмет.

Мотото „Обичам природата и аз участвам“ обедини силите на педагози, родители и специалисти от районната администрация не за първи път.

Още през 2004 г. ЦДГ „Зорница“ бе една от първите в община Пловдив детска градина, която спечели проект финансиран към ПУДООС – МОСВ София.

Темата тогава беше: „Най-икономичен проект за почистване, озеленяване на замърсени площи и въвеждането на разделно събиране“, спомня си директорката на градината.

През 2013 г. експертите от ПУДООС към МОСВ, отново номинираха нейния проект „Чувам земята“, чрез които бе закупена специализирана детска литература за околната среда и мултимедия.

Чрез финансирането на проекта  беше посетен парк „Кричим“ и бе засадено дърво в Араповския манастир, което и до днес ежегодно малчуганите организирано посещават със своите учители и родители.

 

 

Подобни статии

Top