ЦДГ „Щурче“ събра бившите си възпитаници (СНИМКИ)

Бивши възпитаници и учители събра на парти пловдивската ЦДГ „Щурче“ в навечерието на 25-тата й годишнина. Специални изненади бе подготвила за своите колежки и порасналите щурчета директорката на градината Ана Трендафилова.

Десетки възпитаници на емблематичната забавачка в Стария град изпълниха живописния двор. С умиление, сълзи в очите и много усмивки, те се прегръщаха помежду си и с първите си учители.

22-годишният студент по китара в ПУ „Паисий Хилендарски“ Илин Андреев, внук на големия тенор Аврам Андреев, беше щастлив да се види с първата си учителка.

Още като малък беше много музикален и артистичен, разказваше развълнуваната госпожа.

Много се зарадвах, когато разбрах, че ще има такова тържество. Тук намерих първите си приятели и въпреки, че поддържаме връзка чрез социалните мрежи, рядко се виждаме. Затова ще се радвам да ги видя днес, разказа талантливият младеж. След детската градина той завършил НУМТИ „Добрин Петков“, а сега учи любимата си китара.

Също толкова развълнуван бе и деветокласникът от Английската гимназия …. Момчето бе поканено да бъде водещ на тържеството от учителката си Нина Ковачева – доайен в детската градина.

Деца от 8 години до 23-24-годишна възраст отрупваха с цветя учителите си. Много от порасналите щурчета бяха довели и децата си, някои от които вече възпитаници на градината.

На партито малчугани от градината поздравиха бившите щурчета, които след това грабнаха микрофона, пяха и свириха на импровизираната сцена в двора на старинната къща. В нея сега се възпитават 115 деца в 5 групи, каза пред DCNEWS директорката Ана Трендафилова. Тя раздаде юбилейни грамоти на своите бивши колеги, а след това почерпи с  коктейл всички присъстващи.

ЦДГ „Щурче“ отбелязва тази година 25 години от създаването си.  Кулминацията на празниците в градината ще бъде на 29 май на Римския стадион. Там децата от забавачката ще изнесат празничен концерт. В него ще вземат участие и някои от порасналите възпитаници на „Щурче“.

Подобни статии

Top