Цецка Цачева открива седмото Дефиле на младото вино

Седмото издание на едно от най-масовите и важни събития за винен туризъм в страната – фестивалът „Дефиле на младото вино” ще бъде официално открито днес от 14.00 часа с официална церемония, предхождана от традиционното Дионисиево шествие по Главната улица на Пловдив. Гости на събитието ще бъдат Цецка Цачева, Председател на Народното събрание, депутати, представители на Министерство на туризма, Националната лозаро-винарска камара, Европейския рицарски орден на виното и други.

На откриването, което ще се състои на сцената на Лапидариума в Стария град ще  бъде даден символичния старт на консумацията на младо вино с отваряне на „Бъчвата на младото вино“. Дегустациите, представящи 26 водещи винопроизводителя от цялата страна, разположени в 12 емблематични места в Стария град, ще се проведат в петък, събота и неделя от 11:00 до 18:30 часа.

За пръв път в рамките на „Дните на младото вино“ се организира винен тур с музика на живо, по време на който в избрани клубове в Пловдив, посетителите ще могат да дегустират вина, под музикалния съпровод на разработен за събитието джаз репертоар с фолклорни елементи, изпълняван на китара и гъдулка от музикантите Добромир Велев и Богдан Ганев.

Подобни статии

Top