Циганско лято поне до четвъртък - DC news

Циганско лято поне до четвъртък

Циганско лято до четвъртък

Златната и топла есен продължава до четвъртък. През първите дни на идващата седмица времето ще бъде подобно на днешното, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за БГНЕС.

Така в началото на седмицата не бива да забравяме топлите дрехи сутрин, когато времето ще бъде с намалена видимост или мъгли в низините. Слънчево и топло ще става около и след обяд, като максималните температури ще достигат 20 – 25 градуса. В крайните югозападни райони ще се радва на почти летните 27 градуса.

Златната есен или циганското лято ще ни радва и в сряда и четвъртък, когато прогнозите на метеоролозите от НИМХ засега сочат ще се остане топло. Тези дни обаче ще има временно увеличение на облачността, в сряда не са изключени изолирани слаби валежи на места.

Типичното есенното време ще почувстваме в петък и събота. Тогава ще се заоблачи и ще има превалявания. Първоначално те ще обхванат Западна България, а в събота ще се преместят и над Източна. В тези два дни ще прониква по-студен въздух от север. Повече слънчеви часове можем да очакваме в неделя.

Със сигурност утре можем да забравим за дебелите пуловери. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността над източната половина от страната. Дневните температури ще останат без съществена промяна, като максималните ще са между 20° и 25°, в най-югозападните райони до 27°, в София 23°. И над планините ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения от средна и висока облачност. По билата ще духа умерен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 10°. По Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но без валежи.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Top