"Циркови супергерои" гостуват под тепетата (СНИМКИ И ВИДЕО) - DC news

„Циркови супергерои“ гостуват под тепетата (СНИМКИ И ВИДЕО)

„И поне всеки ден от своя живот наричайте с думата цирк“ –  това е посланието, с което артистичният директор и конферансие на цирк „София“ Драгомир Драганов закрива всяко едно от звездните представления, пренасящи малки и големи в приказния свят на акробати, клоуни, жонгльори и животни.

„Цирковите супергерои“ е спектакъл, който показва липсващата в забързаното ни ежедневие красота и доказва, че артистите са истински герои, за които циркът е не само работа, но и начин на живот.

Цирк „София“ гостува в града под тепетата от 8 април до 1 май. Цените на билетите са достъпни, а специално за пловдивските зрители има и специална промоция – родител и дете получават възможност да се насладят на магията на изкуството срещу 15 лева.

В спектакъла участват звезди от Унгария, Русия, Молдова, Румъния и България. Балансът на трапец ще демонстрира звездното семейство Ковачеви, които ще пазят равновесие и върху цилиндри.

Клоунът Фери Янакиев – младши пък ще се превъплъти в няколко роли, включително и тази на темпераментна испанка.

Най-голямата изненада за малчуганите ще бъдат любимите им супергерои  Дарт Вейдър, джедаят Йода, както и Миньоните и Спондж Боб. Два от симпатичните жълти миньони днес раздаваха на децата в Пловдив покани за представленията и се снимаха с тях за спомен.

Зрителите ще видят комбинирана дресура на камили, лами, понита, козички, кучета и котки.

„Новите изменения в закона не позволяват да се демонстрират номера с диви животни, така че децата ще се лишат от спиращите дъха номера с дресура на лъвове и тигри. В повечето страни на ЕС такава забрана няма, но българската публика бе лишена от това удоволствие с едно прибързано и зле обмислено решение“, сподели Драгомир Драганов.

Специално за пловдивските журналисти, унгарският артист Дейвид Адам демонстрира как се балансира върху три стола на височина от около 6 метра над земята. Вижте и вие!

Подобни статии

Top