Цитрусовият бос Сотир Янков застава пред съда

сотир янков snews

Пловдивският бизнесмен Сотир Янков, дъщеря му Мария и съпругата му Елена се изправят пред Окръжния съд днес по обвинение за укриване на данъци, в особено големи размери – за над 5,5 млн. лв., както и в извършването на парични преводи за 50 хиляди, за които са знаели, че са придобити чрез тежко умишлено престъпление. Заедно с тях в съдебната зала ще застанат още 11 души, участвали в схемата, сред които е и Атанас Бонев, известен като Малкият Зум, тъй като е племенник на футболната легенда Христо Бонев – Зума.

За схемите, по които цитрусовият бос и съпругата му, собственичка на известна верига фризьорски салони, са отклонявали пари към собствените си сметки, прокуратурата е изписала близо 1000 страници. По делото предстои да бъдат разпитани 80 свидетели.

Преди три години арестът на Сотир Янков –  най-големия вносител на цитрусови плодове в Южна България, наричан още Дон Портокал и съпругата му Елена, доведе до трусове в местните структури на ГЕРБ. Тогава Елена Янкова бе председател на местната структура на ГЕРБ – предприемачи. След арестите, бизнесът на цитрусовия бос е съсипан.

Днес ще бъде първото заседание по делото. Заради големия му обем и многото свидетели, то е насрочено до 24 юни.

Снимка: snews.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top