Цонко Цонев: Рокаджии, обединявайте се в Пловдив!

conko_totev

Концертът на рок вокалиста от Норвегия Йорн Ланде и група „Кикимора“, който трябваше да се състои в Каварна навръх Нова година, но бе отменен, ще се случи в Пловдив, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев днес в присъствието на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев и китариста Николо Коцев.

Събитието ще е кулминацията на празничната програма на площад „Централен“ в новогодишната нощ. „Кикимора“ и Николо Коцев ще започнат да свирят в 22 часа на 31 декември, а Йорн Ланде ще се качи на сцената час по-късно.

„Рокаджии, обединявайте се в Пловдив!“, призова днес заклетият фен на рока Цонко Цонев.  „Аз лично ще бъда тук и за пръв път от 12 години насам ще посрещна Нова година извън Каварна“, допълни той.

Цонко Цонев издаде, че и други кметове са го търсили, за да привлекат концерта в техните градове, но се е спрял на града под тепетата, тъй като „ако нещо не се случи в Каварна, то непременно ще се случи в Пловдив“.

В града под тепетата бившият кмет на Каварна разкри, че има планове след Нова година да работи и с други градове в страната. Освен това Цонев съвсем скоро ще участва и в сериала „Столичани в повече“.

Най-известните парчета на обичани рок банди като Deep Purplе, Rainbow, Black Sabbath и Whitesnake ще включи в програмата си „Кикимора“ предвид широката публика от различните възрастови групи, обяви Николо Коцев. Освен тях бандата ще зарадва феновете и със свои авторски парчета.

Припомняме, че концертът бе уреден от предишния кмет на Каварна Цонко Цонев, но новата кметица Нина Ставрева го отмени с аргумента, че е много скъп и общината не може да си позволи да похарчи сумата от 30 000 лева.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top