Цял квартал в Асеновград с подписка за автобусна линия

Жителите на квартал „Баделема” в Асеновград настояват за въвеждане на градска автобусна линия, която да минава през улиците в района.

За подобряване на транспортното обслужване в тази зона на града те са депозирали и подписка в Общината. Протестът е срещу липсата на автобус, който да изпълнява курсове към центъра на града.

„Кварталът е изграден преди близо 40 години и никога там не е имало обслужващ градски транспорт”, разказват недоволните. Хората са принудени да вървят пеша до най-близката спирка, която е на повече от километър разстояние.

„Стръмните улици допълнително затрудняват придвижването не само на възрастните, но и на майки с детски колички. В квартала живеят много млади хора, на които ежедневно им се налага да изминават двукратно маршрута, отивайки на работа или на училище“.

Нова маршрутна линия , която да обслужва живеещите в двата високи квартала на Асеновград- „Изток” и „Баделема” е един от вариантите, които се обмислят от управата на града. Другото предложение е малки бусове да возят хората от жилищната зона до центъра на града.

Промяната обаче тепърва ще се обсъжда от Комисия, в състава на която влизат представители на Държавната автомобилна инспекция и транспортното министерство

Подобни статии

Top