Цял Пловдив танцува с Алфредо, Гаро и приятели (СНИМКИ и ВИДЕО)

10483119_10203905731194667_2050487707_n

Хиляди пловдивчани излязоха снощи в центъра на Пловдив, за да танцуват с Алфредо Торес, Гаро Узунян, Симона Пейчева, Мако и приятели. Танците се вихреха на три сцени – на пл. „Стефан Стамболов“, пред Военния клуб на пл. „Централен“ и в Цар-Симеоновата градина – до Виенския павилион.

С грандиозно карнавално шествие, на три платформи, пристигнаха танцьорите. Шествието тръгна от панаира и по бул. „Цар Борис III Обединител“ достигна до паркинга до Централна поща. На три платформи се вихреха участниците във фестивала, като всяка подвижна сцена представяше различни танци. Полиция затвори за десетина минути булеварда, за да ми не шествието, напомнящо на карнавала в Рио. Заради него обаче след това се получи грандиозно задръстване и поне десет автобуса от градския транспорт и много автомобили се наложи да се включат в шествието на танцуващите.

Най-известните танцьори в България пристигнаха за танцовия фестивал. Алфредо Торес, Симона Пейчева, Мако от „Коза ностра фемили“ бяха водещите на всяка сцена. Те увличаха пловдивчани и всички гости на феста да се включат в танците и наистина, за около три часа цялата Главна танцуваше.

Салса, меренге, румба, кизомба, право и еленино хоро, ръченица и всякакви други народни танци огласиха площада пред Общината. Най-завладяващ както винаги бе Алфредо Торес, който увлече публиката и много от зрителите се качиха с него на сцената, за да танцуват.

На сцената пред Военния клуб 15 инструктори по зумба фитнес изнасяха уроци за пловдивчани. Няколко пловдивски балета, сред които и Ера балет, се включиха във фиестата там.

Още по-интересно бе в Цар-Симеоновата градина, където след демонстрациите на рап и хип хоп, се състоя танцов батъл – надиграване между партньори.

Сред интересните демонстрации бе тази на бразилска капоейра. Пловдивски клуб, ръководен от аржентинеца Диего, показа бразилското бойно изкуство и създаде незабравима атракция за пловдивчани.

Вижте видео и снимки от горещите танцови ритми:

Алфредо Торес и приятели:

Демонстрация на капоейра:

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top