Чакаш час и 25 минути и се качваш на 1-цата от градския транспорт в Асеновград

Дълго чакане на автобус в Асеновград

Час и 25 минути чакане, за да се качиш на автобус по линия №1 от градския транспорт в Асеновград. Това показа експеримент, който направихме днес. Решихме да използваме линия №1, за да прекосим иначе не толкова далечното разстояние от сградата на Стария съвет в града до бившата „Инфекциозна болница“.

Уви, наложи се да почакаме почти час и половина прави. Защото пред Стария съвет няма къде да се седне. Всъщност и съоръжение за спирка няма. След 45-минутно чакане, част от чакащите решиха да повикат такси, за да се предвижат до мястото, за което са тръгнали. Нищо, че са си закупили месечна карта за градския транспорт, за която са платили 11 лева.

Бременна жена, пък се обади на свой познат и така също намери друг начин за превоз. Сред останалите, чакащи автобусна линия №1, под лъчите на слънцето и високата температура на въздуха в Асеновград днес остана възрастна трудно подвижна дама.

Тя сподели, че има карта и не може да си позволи излишни разходи. Затова ще чака. „Това не се случва за първи път по тази линия. А особено в събота и неделя, когато е най- голямото движение на хора в Асеновград, пътуващи с градския транспорт, тогава автобусите минават най- рядко.“, допълниха граждани, използващи често услугите на транспортната фирма в града.

И така, най-после пристигна дългоочакваният автобус по линия №1. Вътре разговор не може да се води, тъй като е доста шумно. Рампа за инвалиди също не видяхме. Климатик, ако има такъв, не работеше в днешния топъл ден.

Въздухът вътре се „пречистваше“ и „охлаждаше“ от отворените до колкото е възможно мини прозорчета. На въпроса защо не премина автобус в рамките на близо два часа, кондукторката оговори, че колите са развалени и затова се налага реорганизация на графика.

Дори този бил предназначен за другаде, но го пуснали по тази линия.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top