Чандъров: Няма да строим пясъчни кули, искам да почнем да радваме феновете!

Бъдещият собственик на Ботев (Пловдив) Ру­мен Чандъров коментира пред „Тема Спорт“ най-наболелите проблеми в клуба и мо­ментното му състояние, както и бъдещето на род­ния футбол. Ето и цялото му интервю, публикувано в 7dnifutbol.com.

Г-н Чандъров, има ли опас­ност за лиценза на Ботев Пловдив с оглед задължения­та към Иршак, Хамза и Стаховяк?

– Само с Хамза има някакъв спор, за другите имаме спора­зумения и се плаща. Няма про­блем за лиценза. С Иршак и Стаховяк няма дела, а дого­ворка, която се спазва. И за мен това за Хамза идва като новина и тепърва ще видим дали ще го обжалваме или не. Не знаех за него, но ще го раз­решим. Няма проблеми.

Започнахте пролетния дял с хубава победа в дерби­то с Локомотив, вашият ко­ментар за успеха?

– Всяка победа радва, но ще се радвам повече, когато за­почнем да играем по-силно. Ре­зултатът е хубаво нещо, всички играят за него, но трябва и публиката да ни ха­реса. Но като за първи мач бе­ше добре. Тактически бяхме на ниво. Мисля, че до два-три мача ще сме много добре.

Николай Костов показа, че не се страхува да залага на младите момчета в тима…

– Аз стоя зад гърба му, да рискува. Ако не рискуваме, ни­що няма да стане.

Кога официално ще бъде обявено влизането ви в клу­ба? Говореше се за средата на януари, но месец по-късно все още няма сделка.

– Няма яснота. Изчакваме да видим одити, документа­ции… Знаете какво беше при Цветан Василев. Трябва всич­ко да е ясно и изчистено. Няма драма. Ако някой има зор, то това трябва да сме ние. Ние сме заинтересовани, ние дава­ме парите. Аз нямам притеснения, нека се изчистят неща­та. Предполагам, че до месец-два всичко ще е ОК.

Може ли още през пролет­та да има някакво развитие около довършването на ста­дион „Христо Ботев“, или по-реално е да се каже от лято­то?

– Нека първо да видим какво е реалното състояние. Вкарал съм фирма, която да одитира какво е направено, какво пред­стои да се направи. През то­ва време трябва да излязат всичко неща около счетовод­ството, баланси и тогава ве­че мисля, че бързо ще решим нещата. Никой не ни гони. Важното е да стане.

Предполагаме, че имате някаква договорка с община­та, а и разбиране от тяхна страна?

– Засега нямаме някаква пречка от общината. Те ни съдействат с всичко, което може и е по закон. Всичко въ­зможно ще направим по най-бързия начин да се старти­рат нещата. Но преди това трябва да видим за ето таки­ва дългове, като този към Хамза. Първо трябва да си оправим финансовото съ­стояние. Нека да не тръгваме с големите кошници или от­зад напред.

Все no-усилено се говори за създаването на Висша лига от лятото. Каква е позиция­та на Ботев (Пловдив)?

– За каквато и лига да се го­вори, Висша, Супер… и др., ако не са обезпечени отборите финансово по някакъв начин, пак ще има драми. Примерно, ако обявяваш бюджет от 1 милион, дай някакъв процент гаранции, да кажем 30, във футболния съюз и тогава уча­ствай. Тогава ще се научат всички на ред и дисциплина.

Стадионите също ще трябва да се подобрят и да отговарят на доста крите­рии?

– Да, така е.

Свърши ли първенството, шампионът е почти ясен – Лудогорец води с 8 точки, из­падащ директно няма да има…?

– Левски взеха футболисти, но пак им трябва време. Спо­ред мен няма как да настиг­нат Лудогорец, нека да сме ре­алисти. Но пък и за това фут­болът е интересен – никога не се знае.

Целта на Ботев каква ще е?

– Ние не сме в състояние се­га да търсим някакво класира­не. Освен ако, дай Боже, не ни се отдаде възможност за Лига Европа, но въобще не сме си го и мислили. Ние сме реалисти и няма да строим пясъчни кули.

Ще се опитате ли да задържите Тодор Неделев през лятото?

– Ще видим. Ако играе добре момчето и е здраво и ако от Майнц решат пак да ни го оставят, което не би трябва­ло да е проблем, защо не. Мом­чето има страхотни каче­ства. Надявам се до един ме­сец да заиграе в националния отбор.

Има доста футболисти с изтичащи договори в края на сезона?

– Постепенно нещата ще бъдат уточнени. Всичко е в ръцете на старши треньора Николай Костов.

Бихте ли разяснили веднъж завинаги как стоят нещата с Пирин (Разлог) и Сеп­тември София?

– За да приключа с тази те­ма – Септември (София) си играе във „В” група само с юно­ши и е наш клуб. Ще обиграва­ме таланти, да видим кой става и кой не. На Пирин Раз­лог сме дали четирима юно­ши. Помощта там е по-скоро свързана с това, че им давам да тренират при нас в Драга­левци. Това им обезпечавам. Те си имат бюджет, община­та в Разлог си е гласувала как­ви средства ще отпуска. От Пирин му предложиха на Нико­лай Митов да е треньор и аз няма да го спъвам. Все пак ще води oтбор от по-висока гру­па. На Септември треньор ще е Христо Арангелов, кой­то водеше юношите.

Има ли шанс да направите нещо за базата на Септем­ври в „Красна поляна“?

– Още нямаме планове за там. Не е на дневен ред. Ние имаме база. Аз съм направил много хубава не само в Драга­левци, а и на спортното 57-о училище построихме терени със съблекални. На този етап сме обезпечили нещата пер­фектно. Моят план беше Септември да бъде в „Б” група до една-две години. Ботев се по­яви впоследствие

 

Подобни статии

Top