Чандъров: 10 млн. бюджет сега е несериозно, строеж на стадион не като е ремонт на апартамент

В Ботев осигурили 7 млн. лева за довършването на стадиона

Един от собствениците на Ботев (Пловдив) Румен Чандъров категорично отхвърли появилата се информация, че бюджетът на „канарчетата“ ще бъде вдигнат до 10 милиона лева, определяйки я като несериозна.

„Целта пред Ботев е стабилизация на първо време. Когато направим това, тогава ще мислим за по-сериозните неща. Най-важното е да има стабилност. Да не мислят играчи и треньори дали ще си вземат заплатата, или не. Като си подредим приоритетите, ще се очертаят нещата“, сподели бизнесменът пред „Тема Спорт“.

За довършването на строежа на стадион „Христо Ботев“ Чандъров заяви: „Това не е ремонт на някоя стая или апартамент. Работим по въпроса, търсим варианти. Когато има нещо ясно, ще разберете. И ние се надяваме да е възможно най-скоро“.

Относно връщането на Тодор Неделев в тима босът добави: „Важното е треньорите да са доволни“.

Съвсем скоро 60 от 61%, които притежава Сдружение ПФК Ботев Пловдив, ще бъдат прехвърлени на Румен Чандъров и Георги Самуилов от Апостол Апостолов. Клубът ще се управлява от консорциум от фирми, в който влизат още няколко бизнесмени – Ветко Арабаджиев, Владимир Кисьов, Пенко Несторов и Сава Чоролеев.

Вчера стана ясно, че от няколко дни президентът на „жълто-черните“ Ангел Палийски е в чужбина по дела, свързани с клуба.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top