Частично бедствено положение в Карловско

Вследствие на падналия обилен дъжд, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение в Клисура и селата Розино и Слатина, предава Радио Пловдив.

Най-тежко е положението в с. Розино, където между 50 и 100 къщи са пострадали от наводнението. Над 1000 души са откъснати от света в домовете си, но няма бедстващи хора.

Най-тежко е положението по улиците „Пролет“ и „Стражата“, където няма и помен от асфалт. Около 5 километра е нарушената настилка, където е невъзможно да се мине, съобщи за Радио Пловдив зам.-кметът по строителството Данка Зидарова – Люртова.

Подбалканският път, минаващ през с. Розино,  е отворен за движение, като продължава да се чисти от Областно пътно управление. Със съдействието на кмета на с. Розино Ангел Шаламанов фадрома и багер разчистват наслагванията по улиците.

Три екипа на пожарната са отводнявали цяла нощ къщи и улици в Розино и Слатина. В Слатина е подкопан мост, но засега няма опасност от рухването му. Овладяно е положението в Клисура, където падна подпорна стена на дере.

Няма опасност да прелеят реките и язовирите в района.

Обстановката постепенно се нормализира, комисия от общината описва щетите, допълни Люртова.

Пострадалите в село Розино ще получат по 325 лв. еднократна помощ, съобщиха от социалното министерство.

 

Подобни статии

Top