Част от мощите на Солунския чудотворец пристигат в Пловдив

manastiri-i-hramove

Част от мощите на свети Великомъченик Димитрий Солунски Чудотворец ще бъдат донесени в Пловдив, съобщиха от Пловдивската митрополия.

Светинята ще бъде пренесена от Гърция днес от архимандрит Атинагор, протосингел на Негово високопреосвещенство митрополита на Верия, Науса и Кампания Пантелеймон.

В 17.30 часа днес ще тръгне литийното шествие със светите мощи от катедралата „Света Богородица“ до митрополитския храм „Света Марина“.

В 18.00 ч. ще започне празничната архиерейска вечерня. Светите мощи ще останат в храма, който ще бъде отворен и през нощта за поклонение.

След службата, от 19.30 ч., по инициатива на народния представител Здравко Димитров и по повод зачестилите пътно транспортни произшествия с жертви на пътя в региона, митрополит Николай ще отслужи молебен за здраве в Митрополитския храм Света Марина.

На 17 юли, когато се чества паметта на света великомъченица Марина, празнична архиерейска литургия от 9.00 часа ще отслужи пловдивският митрополит Николай в присъствието на митрополити – членове на Светия синод на БПЦ, епископи и свещеници.

Вечерта светите мощи ще бъдат отнесени обратно в епархията, от която са пристигнали.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top