Чаши с голи дами – хит за Коледа в Пловдив (СНИМКИ)

Дни преди празниците магазините за подаръци и сувенири се пукат по шевовете от стока. Освен рутинните чашки, сервизи, свещи, ароматни пръчици, сребърни, посребрени и други подобни джунджурийки, в предпразничните дни тук има също много тематична стока.

Оказва се, че най-купувани за празниците обаче са именно чашите. Но точно тук изборът е огромен, а фантазията на подаряващите може да се развихри. Сред най-купуваните са чашите с традиционните еленчета, дядо Коледа и всякакви други зимни и коледни мотиви. Повечето от тях са изключително красиви и нежни, издържани в червени или сини цветове. Те могат да се комбинират с подобни лъжички, салфетки, покривки и други елементи за коледната маса, които ще зарадват не само всяка домакиня, но и всички останали – приятели, роднини и познати.

Разбира се не липсват и чашите с шеговити послания. „Чашата на шефа“, тази на най-добрата майка, баба или съпруга, на най-добрия татко, приятел №1 и други подобни също са любопитен подарък. Продават се също и купи с подобни шеговити надписи.

Хит тази година обаче са чашите с еротични мотиви. На тях е изобразена жена с бански костюм, който изчезва, когато в чашата се налее топла напитка и дамата остава единствено в евино облекло. Чашата се продава и с мъжки еквивалент.  Клиентки на пловдивски магазин закупиха пред репортер на DCNEWS подобни чаши и обясниха, че искат да се пошегуват с колеги.

Сред подаръците, които се купуват в навечерието на Нова година са фигурките на маймуни от всякакви материали. Продавачите обясняват това с настъпващата през февруари китайска нова година на червената огнена маймуна.

По традиция сред най-купуваните подаръци са също плюшените играчки, които вървят и за малки, и за големи. По Коледа и Нова година се подаряват също много часовници и вечни календари с различни мотиви. Задължително е да се знае едно: когато се връчва подобен подарък, новият му собственик трябва да го заплати, дори и с дребна монета. Подобна е традицията също, когато се подаряват ножове.

За по-изискания вкус в сувенирните магазини има прекрасен костен порцелан, красиви кристални фигурки, преспапиета и фини принадлежности за писане. Ще намерите и красиви венециански маски, статуетки във всякакъв стил, лампи и дори фонтанчета.

А за тези, които искат да зарадват колеги и приятели с дребно подаръче, в повечето магазини има малки магнитчета с коледни гипсови фигурки на достъпни цени.

А според собствениците на магазини и клиентите най-важното е подаръкът да се дарява от сърце и с много положителни емоции.

Подобни статии

Top