Червени ултраси окървавиха автобус с бухалки, Левски остава начело в „А” група

123

Ултраси нападнаха пътуващи в столичния автобус №94, съобщава агенция Блиц. Злополуката е станала снощи около 23:10 на спирка „Гара Пионер“. Превозното средство е пътувало в посока Студентски град, а в него е имало около тридесет пътуващи, сред които много възрасти хора, малки деца и фенове на Левски.

„Автобусът спря на спирката и за секунди в него се качиха маскирани футболни фенове. Целите бяха облечени в черни дрехи и носеха бухалки“, разказва потърпевшият.

Маскираните са започнали да налагат с тях близкостоящите до вратите на превозното средство. В късния час сред тях е имало и възрастни хора.

„Бяха около петнадесет, качиха се по трима – четирима от всяка врата и започнаха да удрят напосоки. Сред пътниците имаше момичета, които много се изплашиха. Имаше дори и деца на около 10 години“, разказва още свидетелят на случилото се и допълва, че част от хората са получили сериозни контузни рани.

Част от хората са имали наранявания по главата, а един от потърпевшите е бил удрян няколко пъти в гърба. Жертва на насилието са се оказали и два от прозорците на автобуса, които са били строшени.

Шофьорът на автобуса е отказал да продължи и веднага е подал сигнал към полицията. Инцидентът се е разиграла в рамките на около 30 секунди.

„Веднага след ударите ултрасите слязоха от автобуса и избягаха. Феновете на „Левски“ изобщо не успяха да отреагират на случващото се, стана прекалено бързо“, каза още потърпевшият.

След пристигането на полицията е започнал разпит на свидетелите и част от тях са изказали хипотеза, че най-вероятно нападателите са били привърженици на футболния ЦСКА.

По-рано вчера феновете и спортисти от ОСК ЦСКА проведоха планиран протест пред сградата на Парламента. Целта на събитието бе да се покаже позицията на „червените“ привърженици относно базите и високите наеми, които спортните клубове са длъжни да плащат на държавата.

След решаващ мач между отборите на Левски и Лудогорец, сините пък запазиха лидерската си позиция в класирането. Двата отбора завършиха 1:1 в мача от 12-и кръг на „А“ група, който се игра на „Герена“.

Снимка: cross.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top