Черен Никулден: Трима пловдивчани загинаха в катастрофа

Нелеп пътен инцидент в неделя вечер край старозагорското село Плодовитово в община Братя Даскалови взе три жертви, съобщава „24 часа“.

Обърна се специален автомобил „Форд Транзит“, с който карали пари за пенсиите, които трябвало да раздават днес в Димитровград. Въпреки тежката катастрофа, парите са непокътнати, увериха от полицията.

Произшествието станало към 19,45 часа на пътя от Оризово към Плодовитово, на около километър преди селото. На това място час по-рано лек автомобил „Форд фиеста“ с 25-годишен шофьор от Пловдив не успял да вземе завой и спрял в близката нива.

Щетите били само материални по колата. Младият мъж извикал по телефона автомобил „Ивеко Дейли“ на „Пътна помощ“ от Чирпан, който е най-близкият град в района.

Когато ивекото пристигнало на място, измъкнали катастрофиралия „Форд“ от нивата и започнали да го товарят на камиона на „Пътна помощ“.

В този момент връхлетял автомобилът с парите, който идвал откъм магистрала „Тракия“ и се движел с несъобразена скорост.

Първо той помел и убил на място 25-годишният шофьор от Пловдив, който вече бил преживял една катастрофа.

След това продължил напред, блъснал се в ивекото с полунатоварената върху него катастрофирала лека кола, а след това и в бетонни отломки край пътя, и се обърнал на лявата си страна.

На място загиват водачът на колата – мъж на 48 години от Пловдив, и неговият спътник, вероятно бодигард, на 61 години, също от Пловдив.

Образуваното по случая досъдебно производство ще изяснява причините за жестокия сблъсък.

Подобни статии

Top