Честваме 168 години от рождението на Христо Ботев

Възпоменателно честване по повод навършването на 168 години от рождението на Христо Ботев ще се състои днес от 13.00 часа. В Цар Симеоновата градина, под звуците на военния духов оркестър, с участието на представителен взвод и венценосци ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на един от най-достойните синове на нашето отечество, чиито живот и дело, поезия и подвиг, смърт и безсмъртиеи, са се превърнали в легенда, която ще живее вечно. За краткия си жизнен път и своите 28 години, поетът ни завеща неповторимо литературно наследство, а саможертвата му за родината е подвиг, който ще помним завинаги.

Слово по повод 168-та годишнина от рождението на Христо Ботев ще произнесе Снежана Фурнаджиева – председател на Дружеството на пловдивските художници. Водещ на церемонията ще бъде актьорът от Драматичен театър Пловдив – Петър Тосков.

На тържественото възпоменателно честване ще присъстват областният управител Здравко Димитров, кметът Иван Тотев, председателят на Общинския съвет Савина Петкова и общинските съветници, заместник-кметовете и районните кметове на райони,  представители на Българската армия, ветерани, представители на Българската православна църква, политически и обществени организации, творчески гилдии, медии и граждани.

На церемонията ще присъстват и представители на ПФК „Ботев“ – юношите от школата, футболисти от представителния тим и ръководители, които ще поднесат венци на паметника.

Подобни статии

Top