Честит рожден ден, Шер!

На днешния ден, но през 1946 г. в Ел Центро, Калифорния, САЩ, се ражда популярната американска поп певица от арменски произход – Шерелин Саркисян, по-известна като Шер.

Едва на 16 години бъдещата звезда напуска училище и заминава за Лос Анджелис, където мечтае да покори Холивуд. Започва като беквокалистка, а по-късно започва да пее в дует със съпруга си Салваторе Боно, наричайки съвместния им проект Цезар и Клеопатра. В края на 60-те Шер прави и своя дебют в киното. Лентата се казва „Good Тimes“. В своята 50-годишна кариера Шер е носителка на наградите Оскар, Грами, Тони, Еми, БАФТА, Златен глобус, а освен това има и звезда на Алеята на Славата в Холивуд. Има издадени 25 албума, от които над 100 милиона продадени копия.

Зад гърба си Шер има два брака – с композитора Салваторе Боно – Сони и с музиканта Грег Олман. Певицата има три деца, като най-голямото от тях – дъщеря й Черити преди години се подложи на операция за смяна на пола и вече е мъж, който носи името Чез Боно.

По повод 70-годишния й юбилей, ви предалагаме да прочетете някои от мислите на тази голяма певица за живота, любовта и още нещо…

„Мъжете са лукс. Не необходимост“

„В Холивуд бракът е достатъчно основание за развод“

„Това е моето тяло, ако поискам ще сложа циците на гърба си, не е ничия работа освен моя!“

„Една жена може цял живот да търси правилния мъж, но нищо не пречи през това време да се позабавлява с грешните“

„Проблемът на някои жени е, че започват да се вълнуват от някой, който не представлява нищо особено – и след това се женят за него“

Подобни статии

Top