Четат разкази от Стефан Бонев в читалище „Съвременник“

В Зоната на креативността към читалище „Съвременник – 1986“ ще бъде първата среща с почитателите на писателя Стефан Бонев, насрочена три седмици след изключителната премиера на новата му книга „Странните неща“. Сборникът с разкази е отпечатан от издателство „Летера“ , събитието ще бъде на 2 юни, от 18 ч., а адресът е жк „Тракия“, бл. 140.

Зоната на креативността се намира непосредствено пред входа на „Съвременник“, чието източно изложение ще осигури прохлада за присъстващите в горещата юнска привечер. На фасадата зад сцената на Зоната, в размер, надвишаващ човешки ръст, е монументалното стенно изображение от художника Димитър Механджийски, показващо библиотека с популярни книги, в чийто център една до друга са „24 чисто нови приказки“ на Величка Настрадинова и „Изпит по летене“ на Бонев, издадени от „Летера“ и спечелили награди „Пловдив“ преди няколко години.

Стефан Бонев е автор и на сборниците „Разкази за двама“ и „Пред прага на храма“. В „Странните неща” той е събрал 24 разказа или две дузини, по израза на неговия редактор проф. Клео Протохристова. Книгата посреща читателя с невероятен вътрешен и външен дизайн, дело изцяло на Васил Киров, създал както кориците, така и илюстрациите към четирите раздела и отделните творби.

Подобни статии

Top