Четиримата фалшификатори на шофьорски книжки обжалват ареста си - DC news

Четиримата фалшификатори на шофьорски книжки обжалват ареста си

Четиримата фалшификатори на шофьорски книжки и талони обжалват днес пред Пловдивския окръжен съд наложените им миналия петък мерки за неотклонение „задържане под стража“.

44-годишният Николай Йогинов от Пловдив, който притежава баничарница и бе посочен като мозъкът на схемата миналата седмица в съда, е фалшифицирал шофьорските книжки. Негови помагачи били пловдивчаните Михаил Атанасов и Иван Бънбин, както и Асен Янков от Кричим.

При извършените обиски на 6 и 7 април в жилищата четиримата, са иззети 3 законни шофьорски книжки. Горната част с истинските данни на притежателя им е била премахната и върху нея залепено фолио с имената на човека, за когото са предназначени. По същия начин са преправени и други три лични документа за чужденци. Двама от тях били за грък и испанец. Полицията е прибрала като веществени доказателства още компютри, принтер, фолио и други материали за изработване на фалшификатите. Сумите, които прибирали престъпниците за всеки документ били около 1500 лева, а подправените свидетелства за правоуправление били с добро качество.

Припомняме, че мрежата е действала от началото на годината до извършване на арестите. Разследващите все още изясняват колко подправени лични документи са били пласирани.

Пред Районния съд един от арестуваните – Михаил Атанасов, обясни, че е баща на три деца и се грижи за майка си, която имала психични отклонения. Йогинов пък бил женен за учителка.

Снимка: 24chasa.bg

Подобни статии

Top