Четирима зам.-кметове ще има Асеновград

Четирима ще бъдат зам.-кметовете в Асеновград. Това става ясно от новата структура на общината, която ще бъде приета на предстоящата на 27 януари сесия на Общинския съвет.

Единият от вицекметовете ще отговаря за общинската собственост, вторият – за правно-нормативната дейност и екологията, третият – за финансите, а четвъртият ще управлява хуманитарните дейности.

Досега община Асеновград имаше три зам.-кметски места. Двете от тях в момента се заемат от Мария Вълканова, чийто ресор са хуманитарните дейности и Петър Бояджиев – общинска собственост. Преди дни беше назначен и трети зам.-кмет, който управлява финансовите дейности. В предишния мандат този пост се заемаше от Мюмюн Алиджик от ДПС, който в момента е общински съветник. Сегашното вице също е от Движението. Това е Таймер Бейсимов, бивш главен секретар на МОСВ, бивш шеф на РИОСВ – Пловдив и областен координатор на партията на Доган.

В този мандат се предвижда и четвърти зам.-кметски пост за екологията и правно-нормативния ресор. Промяната е мотивирана с подобряване на организацията и оптимизиране работата на общинската администрация, става ясно от докладната, внесена в местния парламент.

За DCNEWS кметът на Асеновград Емил Караиванов заяви, че вече има визия кой ще бъде четвъртият му заместник.  „Наличието на четвърти зам.-кмет не е продиктувано от политически мотиви, а за засилване на контрола в някои ресори“, коментира градоначалникът. Той бе категоричен, че няма да обяви името на новото вице на сесията на 27 януари. Тогава обаче кметът щял да разясни  от трибуната детайлно новата структура, както и дали ще се сливат нови дирекции и ще има ли съкращения на служители.

Подобни статии

Top