Четирима педагози от Пловдив с награда „Стоян Михайловски“ за 24 май

Четирима учители от Пловдив ще бъдат наградени с приза на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ „Стоян Михайловски“, който се връчва за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело в деня на светите братя Кирил и Методий – 11 май. Наградата се връчва за пета поредна година от Синдикат „Образование“, съобщи синдикалният председател Юлиян Петров. Получават я отличени учители и преподаватели, като чрез нея се популяризира сред обществеността техният професионализъм, граждански принос, талант и постижения. Церемонията по награждаването ще се състои утре вечер в София.

Тази година пловдивски учители печелят приза в 4 от седемте категории. За „Учител на годината“ наградата в категорията учител в детска градина печели Кичка Петрова Петрова от ЦДГ „Деница“. За учител в основното образование наградата отива при Мария Янкова Илчевска – ОУ „Кочо Честеменски“. В професионалното образование наградата ще бъде връчена на инж. Виолета Василева Величкова – ПГТ „Гоце Делчев“, а за учител в специализирано учебно заведение призът получава Жанета Илиева Щерева – СДГ за ДУС „Фридрих Урбих“.

По традиция в навечерието на 24 май Синдикат „Образование“ връчва награди също на кметове на общини, Началници на РИО за отлично партньорство и социален диалог. От Пловдивска област тази година е отличен д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово.

5 са пловдивските номинации за Националния конкурс „Учител на годината“, който се организира за 19-та поредна година от Синдиката на българските учители.

Пловдивските предложения са за Моника Тенева – главен учител по биология от ОУ „Райна Княгиня“, Камелия Кочова – старши учител по изобразително изкуство от ОУ „Стоян Михайловски“, Юлияна Бохорова – старши учител по български език и литература в Професионална гимназия по хранителна техника и технологии и двама педагози от ЦДГ „Даница“ – Десислава Николова и Васка Караоланова, съобщи „Уча в Пловдив“.

Три са номинациите от община Първомай – Минко Павлов от ОУ „Кирил и Методий“, Венета Кичукова от Професионална гимназия „Васил Левски“ и Недялка Томаатанасова от ОУ „Георги Караславов“. Община Стамболийски пък ще се бори за приза „Директор на годината“ в лицето на директора на училището в Триводици – Елисавета Червенкова.

16 учители и директори ще бъдат удостоените със званието „Учител на годината“, а 17 ще получат специалната награда на председателя на СБУ Янка Такева.  Официален гост на тържеството ще бъде Маргарита Попова – вицепрезидент на Република България.

Снимка: u4avplovdiv.com

 

Подобни статии

Top