Четирима пияни зад волана на Великден

Бързи производства са започнати срещу четирима пияни водачи. Около 23:10 часа снощи във Второ РУ бил задържан 52-годишен пловдивчанин с инициали Е.М., след като на кръстовище между бул. „Христо Ботев” и ул. „Елин Пелин” шофирал лек автомобил „Фолксваген” с 1,58 промила.

Към 17:10 часа същата мярка в Шесто РУ е взета и спрямо друг пловдивчанин – на 48-години с инициали М.Г., който се отървал без сериозни наранявания при падане от мотор с неустановена марка и без регистрационни табели на кръстовище между ул. „Крайна” и ул. „Батак”. Полицаите установили, че мъжът е неправоспособен и управлявал мотора под въздействието на алкохол – 1,65 промила.

Близо час по-рано автоконтрольори посетили сигнал за катастрофа с материални щети между лек автомобил „Рено” и лек автомобил „Киа” на кръстовище между ул. „Васил Левски” и ул. „Георги Бенев” в Пловдив. Тестът с дрегер отчел 2,53 промила алкохол в издишания въздух от шофьора на първата кола, В.В. на 33 години от Севлиево, който е отведен за едно денонощие в Трето РУ.

В първия час на днешния ден в ареста на РУ – Стамболийски попаднал пловдивчанинът Г.П. на 40 години. Той бил засечен в Перущица, седнал зад волана на лек автомобил „Опел” с 1,78 промила.

Подобни статии

Top