Четирима полицаи арестувани за трафик на бежанци

Четирима полицаи са арестувани за трафик на бежанци. Това каза пред btv говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод провелата се снощи специализирана акция в района на Калотина.

Задържаните полицейски служители са взимали такса „спокойствие“ от каналджиите, уточни директорът „Вътрешна сигурност“ на МВР Румен Ганев.

По думите му у задържаните са намерени различни валути, което подсказва, че освен с тази дейност те са се занимавали и с „пътен контрол“ на магистралата от Калотина до Капитан Андреево. Предполага се, че те са част от служителите срещу, които и преди години е имало оплаквания от чужди граждани, на което са били искани такси за преминаване в района на Сливница.

Ръководителят на групата е Георги Жеков и у него са открити белязани банкноти.

Разследването е започнало на 11 април срещу организирана престъпна група, състояща се и от полицейски служители. Те са се занимавали с нелегално превеждане на лица през страната, уточнява Арнаудова.

„Методите, които са използвали изцяло копират една организира престъпна група с комуникация как да избегнат противодействие от службите и с конкретни указания как да се заобикалят КПП-тата“, отбеляза Ганев. „Това са хора, които заслепени от алчност загърбват сигурността на всеки от нас. Такъв тип служители със своята престъпна дейност в момента заплашват сигурността на всяко семейство и нека знае техният кръг от познати с какви пари са ги черпили, с какви пари са ходили на лов, на почивка и т.н.“, коментира той, като подчерта, че ще се действа безкомпромисно към всички служители, действали по подобен начин.

Подобни статии

Top