Четирима с обвинения за побоя над Румен

Rumen Koi4ev2

Общо осем фенове на „Локомотив“ Пловдив са били задържани за побоя над 16-годишния Румен Койчев пред пловдивско заведение на 3 януари. Един от тях обаче е бил освободен, след като е бил разпитан, съобщиха от Районната прокуратура. По случая, по разпореждане на Главния прокурор Сотир Цацаров, е образувано досъдебно производство за хулиганство.

В момента в полицейския арест са седмина участници в сбиването на футболни фенове в Пловдив, при което пострада десетокласникът от Руската гимназия Румен Койчев.

Според говорителя на Районна прокуратура – Пловдив Атанас Илиев за 24 часа са задържани криминално проявения В.Г. на 31 години и пет лица на възраст между 16 и 19 години от Пловдив, както и един 17-годишен младеж от село Белащица.

Прокурор Илиев съобщи, че ще бъдат повдигнати обвинения срещу четирима души за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Това са 19-годишните Георги Иванов и Васил Мицкулев, 16-годишният Виктор Радев и 17-годишният Николай Петров.

Независимо от краткия срок, в който полиция и прокуратура са работили по случая, вече е събран голям обем от доказателства, обясни Илиев. По думите му текстовете от Наказателния кодекс, по които ще бъде повдигнато обвинението, предвиждат от 2 до 10 години затвор, като наказанието се редуцира до три години лишаване от свобода за непълнолетни лица.

 

Подобни статии

Top