Четири автомобила изгоряха в кв. „Христо Смирненски“ (СНИМКИ)

4 автомобила изгоряха в Смирненски

Четири автомобила изгоряха рано тази сутрин в кв. „Смирненски“ в Пловдив. Колите били паркирани на ул. „Бряст“, точно зад общежитията на Медицинския университет.

Една от изгорелите коли е с пловдивска регистрация, друга е със смолянска. По първоначална информация автомобилите са собственост на студенти от университета.

Засегнати от пожара са и още няколко коли, намиращи се на паркинга. Според очевидци не е възможно огънят да е избухнал случайно, а по-скоро става дума за умишлен палеж.

Пожарът избухнал около 4 часа тази нощ. Започнал от западната страна на паркинга и заради вятъра бързо обхванал всички автомобили. Около 11 часа днес криминалисти все още извършваха огледи на колите, а съседи от околните блокове обсъждаха случилото се.

Един от автомобилите не е бил оставен на скорост. При пожара тръгнал сам и се ударил в друга кола.
Криминалистите извадиха от един подпалените автомобили газова бутилка, която е била наполовина пълна. Ако тя беше гръмнала, много повече коли на паркинга са щели да пострадат.
Случаят тепърва ще се разследва. Наскоро в същия квартал бяха подпалени колите на бившия депутат Антоний Йорданов. Преди две седмици горя и фирмен автомобил на ул. „Лерин“.

 

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top