Четири медала за България от Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева със сребро в многобоя и на лента, Ева Брезалиева сребърна на топка и на обръч

С финалите на отделните уреди завърши третата Световна купа за този сезон, която се проведе в Баку. България бе представена в индивидуалната надпревара от Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева. Двете грации се завръщат от азербайджанската столица с общо четири медала – три сребърни и един бронзов.

Елвира Краснобаева спечели сребърното отличие в многобоя, като добави и сребро във финала на лента. Възпитаничката на Светлана Юриевна записа и седмо място на обръч, пето място на топка и четвърта позиция на бухалки.

Ева Брезалиева се прибира също с две отличия. Възпитаничката на Бранимира Маркова завоюва сребърен медал във финала на топка и бронз на обръч. Брезалиева записа и седмо място във финала на лента, а в класирането за многобоя остана на десета позиция.

Ансамбълът ни в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева записа в неделя четвърто място във финала на 3 ленти и 2 топки, както и шеста позиция на 5 обръча. В събота грациите ни завършиха четвърти в многобоя.

Съдия за България в индивидуалната надпревара бе Християна Тодорова.

Източник: БГНЕС, БФХГ