Четири метра български флаг се развя в Асеновград (СНИМКИ)

???????????????????????????????

С тържествена програма Община Асеновград отбеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. С празнично шествие всички учебни заведения се събраха на централния площад в града, където бяха посрещнати от кмета д-р Емил Караиванов.

Празникът започна с водосвет, отслужен от архиерейския наместник на асеновградска духовна околия стафрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев в съслужие с асеновградски свещеници.

Под звуците на „Върви, народе възродени!” 4-и метрово българско знаме се развя на площад „Акад. Николай Хайтов” за Празника на буквите.

“Скъпи съграждани, замисляли ли сте се какво е дал Асеновград на света, защото аз да, и ще Ви кажа: Това сте Вие личностите, които прославихте, продължавате да славите и в бъдеще ще извисявате нашия роден град.”, с тези думи кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов поздрави по повод 24 май учители, ученици, културни дейци и съграждани.

Официално д-р Караиванов награди с грамота над 60 ученици за личните им постижения, които са издигнали имиджа на Асеновград през учебната 2014/2015 година. Тържественото честване продължи с концерт на формация „Косара”, Вокална група „Калина-Малина”, талантливата Кристина Арабаджиева и фолклорен ансамбъл „Станимаклийче” към ОДК „Васил Левски”.

Музикален поздрав към асеновградчани отправиха и учениците от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и мажоретките от ОДЗ „Асенова крепост”.

Празничната програма завърши с дълго кръшно българско хоро по инициативата на ансамбъл „Българе”. Община Асеновград наред с останалите български градове също се включи в инициативата на световно известния ансамбъл, посветен на 24 май. Нека съхраним българските традиции и българския фолклор.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top