Чистим Гребната база от боклуци

Община Пловдив за пореден път активно ще участва в националната инициатива „Да изчистим България”, която тази година е под надслов „Да изчистим България заедно” и е в подкрепа на двете международни кампании – „Да почистим Европа“ (Let’s Clean Europe) на Европейската комисия и Глобалното гражданско движение „Да го направим за света“ (Let’s Do It! World.).

Целта на подобен род инициативи е да предизвикат не просто краткотраен ефект, а да въздействат в дългосрочен план, като изградят у всички нас отговорно поведение към природата и средата в която живеем, да възпита в младото поколение усещане за опазване на природните блага.

Пример за възпитаване на съзнание за грижа към природата ще дадат работещите в общинска администрация – Пловдив, които на 17 май (неделя) – деня, обявен за почистване на зоните за отдих и спорт, ще се погрижат за подобряване на чистотата на едно от любимите места на пловдивчани – района около Гребна база.

Инициативата ще стартира в 10:00 ч., а всички граждани, желаещи да се включат, могат да получат материали от временните пунктове, които ще бъдат обособени пред Зоокът Пловдив и до „Отрезвителя“ в деня на почистването.

 

Подобни статии

Top